Selectează o Pagină

FSSC 22000

Certificarea FSSC 22000 pentru Siguranța alimentară

Certificarea FSSC 22000 – procedură recunoscută de către Iniţiativa Globală Internațională pentru Siguranţa Alimentară sau, pe scurt,GFSI – sporește siguranţa produselor alimentare în cadrul lanţului de producţie şi de livrare, precum şi cadrul proceselor de producţie conectate la nivel global.

Companii de toate dimensiunile, care produc sau procesează produse de origine animală sau vegetală, produse cu termen de valabilitate mare sau aditivi alimentari pot beneficia, de asemenea, de posibilitatea unei certificări la nivel mondial.

TÜV Rheinland este unul dintre primele institute de testare acreditate în Germania, posesor al unei licențe eliberate de către Fundaţia pentru Certificare pentru Siguranţa Alimentară pentru a efectua audituri conforme cu FSSC 22000.

Avantajele acestei soluții, dintr-o privire

Cu certificările pentru siguranța alimentară eliberate de TÜV Rheinland

 • Produsele dvs. sunt acceptate în întreaga lume
 • Siguranța produselor dvs. este sporită
 • Beneficiați de un nivel mai ridicat de încredere din partea clienţilor şi a autorităţilor de supraveghere cu privire la produsele dvs.
 • Beneficiați de ușurința integrării standardului în sistemele de management existente, cum ar fi ISO 9001 sau ISO 22000

Șase etape pentru un nivel mai ridicat de siguranță alimentară

 1. Auditul preliminar (opţional). Auditorii noştri efectuează un audit preliminar al proceselor dvs., pentru a stabili dacă orice cerinţe asociate cu acest standard au fost deja puse în aplicare în compania dvs. şi, dacă da, care dintre acestea au fost deja implementate.
 2. Analiza documentației. Echipa de audit stabilește măsura în care documentaţia sistemului dvs. de management al siguranței alimentare corespunde deja specificațiilor FSSC 22000.
 3. Auditul de certificare. Dvs. demonstrați aplicarea practică a sistemului de management al siguranței alimentare. Auditorii noştri testează eficiența punerii în aplicare.
 4. Emiterea certificatului. În cazul în care compania dvs. îndeplineşte toate criteriile, veți obține certificatul. Acesta demonstrează conformitatea cu standardul și caracterul funcțional al sistemului dvs. de management în conformitate cu standardul FSSC 22000.
 5. Auditurile de supraveghere. Auditul anual de supraveghere vă ajută să vă optimizați permanent procesele.
 6. Înnoirea certificării. După trei ani, auditul este repetat pentru reînnoirea certificării, pentru a asigura îmbunătățirea continuă a proceselor dvs. Aceasta demonstrează angajamentul dvs. pe termen lung cu privire la siguranța alimentară, asumat față de partenerii şi clienţii dvs.

Alte servicii

 • HACCP
  Punerea în aplicare a conceptului HACCP vă oferă posibilitatea de a dovedi că igiena şi siguranţa alimentară reprezintă o prioritate pentru dvs.
 • IFS şi IFS Logistic
  Prin certificarea în conformitate cu IFS şi IFS Logistic demonstraţi clienţilor dvs. că alimentele pe care le produceţi şi desfaceţi îndeplinesc prevederile celor mai exigente standarde legale, de siguranţă şi calitate.
 • ISO 22000
  Din punctul de vedere al structurii şi conţinutului, ISO 22000 se bazează pe cerinţele unui sistem de management al calităţii aşa cum este acesta descris în ISO 9001:2015, care a fost extins pentru a include şi principiile HACCP.