Selectează o Pagină

IFS şi IFS Logistic

Siguranţa alimentară – de la producător la comercianţii cu amănuntul

Standardul Internaţional pentru Alimente, pe scurt IFS, a fost elaborat în 2003 de către Handelsverband des deutschen Einzelhandels (HDE, sau Asociaţia comercianţilor germani cu amănuntul) pentru mărci interne vândute de către comercianţi cu amănuntul din Germania şi Franţa. Acesta garantează faptul că nivelul calităţii rămâne constant în cadrul lanţurilor de producţie din industria alimentară. Prin certificarea în conformitate cu IFS şi IFS Logistic – pentru companiile de transport şi de logistică şi pentru operatorii de transport de marfă – demonstraţi clienţilor dvs. că alimentele pe care le produceţi şi desfaceţi îndeplinesc prevederile celor mai exigente standarde legale, de siguranţă şi calitate.

 

Scurtă prezentare a avantajelor acestei soluţii

Certificarea conforma cu IFS şi IFS Logistic acordată de TÜV Rheinland vă permite să:

  • îndepliniţi specificaţiile privind calitatea, stabilite de către partenerii dvs. comerciali din ţara dvs. şi din străinătate
  • Îmbunătăţiţi performanţele şi competitivitatea companiei dvs.
  • îmbunătăţiţi siguranţa alimentară
  • câştigaţi încrederea clienţilor
  • îndepliniţi specificaţiile privind calitatea produselor, impuse producatorilor de marca proprie pentru Retailerii Germani si Francezi

Patru etape pentru un nivel mai ridicat de siguranţă alimentară

Experţii noştri vă ajută să obţineţi certificarea în patru etape simple.

  1. Auditul preliminar (opţional). Auditorii noştri efectuează un audit preliminar pentru a stabili dacă toate cerinţele asociate cu acest standard de siguranţă au fost deja puse în aplicare în compania dumneavoastră şi, dacă da, care dintre acestea au fost deja implementate.
  2. Auditul de certificare. Dvs. demonstraţi aplicaţiile practice ale sistemul de management, iar auditorii noştri îi testează eficacitatea.
  3. Emiterea certificatului. În cazul în care compania dvs. îndeplineşte toate criteriile, aceasta va obţine certificatul, care demonstrează conformitatea, precum şi faptul că sistemul dvs. de siguranta alimentara este conform cu standardele IFS şi IFS Logistic.
  4. Înnoirea certificării. După trei ani, auditul este repetat pentru reînnoirea certificării. Prin această etapă se asigură o îmbunătăţire continuă a proceselor; de asemenea, această etapă documentează, pentru partenerii şi clienţii dvs., angajamentul pe termen lung asumat cu privire la siguranţa produselor dvs.