Selectează o Pagină

ISO 22000

Asigurarea calităţii fără lacune – de la producători la consumatori

Evitaţi certificatele multiple, însoţite de costuri considerabile şi veniţi în întâmpinarea cererii în continuă creştere a consumatorilor cu privire la siguranţa alimentelor. Certificatul ISO 22000 este primul standard internaţional de calitate pentru companiile din cadrul întregului lanţ de producţie din industria alimentară, fie că este vorba de producători primari, firme de transport sau comercianţi cu amănuntul. Din punctul de vedere al structurii şi conţinutului, ISO 22000 se bazează pe cerinţele unui sistem de management al calităţii aşa cum este acesta descris în ISO 9001:2015, care a fost extins pentru a include şi principiile HACCP.

Scurtă prezentare a avantajelor acestei soluţii

Certificarea TÜV Rheinland acordată în conformitate cu ISO 22000 vă permite să:

  • îndepliniţi şi să documentaţi cele mai exigente cerinţe cu privire la siguranţa alimentară
  • vă bucuraţi de recunoaştere internaţională
  • să monitorizaţi întregul lanţ de aprovizionare cu alimente
  • câştigaţi încrederea clienţilor

Un nivel mai înalt de siguranţă a produselor alimentare, în doar şase etape

Certificarea ISO 22000 poate fi obţinută în doar şase etape, cu ajutorul experţilor calificaţi ai TÜV Rheinland

  1. Auditul preliminar (opţional). Auditorii noştri efectuează un audit preliminar pentru a stabili dacă orice cerinţe asociate cu acest standard au fost deja puse în aplicare în compania dvs. şi, dacă da, care dintre acestea au fost deja implementate.
  2. Analiza documentaţiei. Echipa de audit stabileşte măsura în care documentaţia dvs. cu privire la managementul de mediu corespunde cerinţelor ISO 22000.
  3. Auditul de certificare. Dvs. demonstraţi aplicaţiile practice ale sistemul de management de mediu, iar auditorii noştri îi testează eficacitatea.
  4. Emiterea certificatului. La îndeplinirea tuturor criteriilor, compania dvs. va primi certificatul. Acesta confirmă integritatea sistemului dvs. de management de mediu, precum şi conformitatea acestuia cu standardul ISO 22000.
  5. Audituri de supraveghere. Auditul anual de supraveghere vă ajuta să actualizaţi permanent procesul.
  6. Înnoirea certificării. După trei ani va avea loc un proces de reînnoire a certificării, care va garanta îmbunătăţirea continuă a companiei dvs. şi va demonstra angajamentul pe termen lung faţă de parteneri şi clienţi cu privire la îmbunătăţirea nivelului de siguranţă al produselor alimentare.