Inițiere în IMDS (International Material Data System)

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

IMDS – sistemul internațional de raportare a materialelor folosite în industria automotive, utilizat cu titlu de obligativitate în lanțul de furnizori, bazat atât pe cerințele clienților OEM cât și pe directivele europene și mondiale cu privire la raportarea materialelor și restricționarea substanțelor interzise.

Baza suport este interfața web pusă la dispoziție gratuit tuturor companiilor care activează în industria automotive.

Obiective

Asigurarea raportării în sistemul IMDS a materialelor conform cerințelor internaționale de mediu, reglementate de industria Automotive în conformitate cu directivele europene în domeniu.

Durată

2 zile

Grup țintă

Ținta directă este personalul din departamentele: dezvoltare (departament tehnic-engineering, calitate), SQD (Supplier Quality Development), SQA – specializat – (Supplier Quality Assurance)

Beneficii

 • Însușirea cunoștințelor internaționale în domeniu raportării materialelor în sistemul IMDS.
 • Cunoașterea directivelor europene și a cerințelor explicite ale clienților în domeniul Automotive, în ceea ce privește declararea materialelor și a substanțelor restricționate.

Tematică

Noțiuni introductive în IMDS

 • Elaborare MDS
 • Flux de informații în sistemul online
 • Directiva europeană – baza obligatorie pentru sistemul IMDS
 • Securitatea informației referitoare la materialele folosite în industria Auto
 • Exemple practice demonstrative on-line

Forme de evaluare

Probă scrisă: Chestionare de examinare tip grilă. Participanţilor care promovează examenul li se acordă certificate din partea Departamentului Academia & Life Care al TÜV Rheinland România.

 • Academia & Life Care
  Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
 • Cursuri pe domenii
  TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.