Centru de testare, calificare, certificare sudori
TÜV Rheinland România – parte a grupului TÜV Rheinland, lider ca organism de certificare și inspecţie, având o istorie de peste 140 de ani, lansează un proiect de dezvoltare și servicii adresat comunității din domeniul Sudurii din România și la nivel internațional (ingineri, specialiști, sudori și companiile unde acest tip de personal își desfășoară activitatea).
Mai multe despre proiect
Proiectul vizează oferirea unor servicii de dezvoltare pentru personalul din acest domeniu și implicit pentru firmele angajatoare din sectorul Sudură, Fabricație,
Șantiere navale, etc. Realizat în jurul Centrului de training în sudură deschis în București, serviciile oferite de noi acoperă o gamă largă de nevoi și cerințe ale Clienților și Beneficiarilor noștri.
Pentru toți aceștia – Specialiști în domeniu, proaspăt absolvenți, persoane aflate în căutarea unor oportunități de dezvoltare în cariere în domeniul sudurii sau Companii care derulează proiecte cu astfel de personal, am pregătit pachete de training, de testare și certificare potrivite.
Testare / certificare sudori
Calificare proceduri de sudare, testare și certificare sudori de către TÜV Rheinland Industrie Service GmbH – TÜV Rheinland Group, organism notificat la Bruxelles cu numărul NB 0035, având sediul în Germania, la Köln.
Testare sudori (fără certificare) în procedeele 111, 141, 135, 136
- Supraveghere execuție probe sudate de către inspectori autorizați
- Spațiu și echipamente de sudare pentru procedeele 111, 141, 135, 136
- Materiale de bază și de adaos
- Examinări nedistructive probe sudate VT, PT, MT, UT, RT
- Teste distructive probe sudate
Testare sudori cu certificare în procedeele 111,141, 135, 136 ( EN) și conform standardelor ASME, AWS, API
- Supraveghere execuție probe sudate de către inspectori autorizați
- Examinare teoretică
- Spațiu și echipamente de sudare pentru procedeele 111, 141, 135, 136
- Materiale de baza și de adaos
- Examinări nedistructive probe sudate VT, PT, MT, UT, RT
- Teste distructive probe sudate
- Emitere certificate cu organism de certificare și inspecție conform standardelor EN, ASME, AWS, API
Training / formare ingineri și sudori
Calificare în meseria de sudor – cod NC 7212.2.1, calificare nivel 2
TÜV Rheinland România în parteneriat cu PROCER Company, organizează cursuri de calificare nivel 2 autorizate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecţiei Sociale și Ministerul Educației și Cercetării Științifice, prin intermediul Autorității Naționale a Calificărilor.
Specializare sudori în procedeele 141, 135, 136
Curs dedicat pentru personal calificat în meseria de sudori electrici, care doresc specializare în procedeele de sudare 141, 135, 136
Cursuri operatori examinări nedistructive conform EN ISO 9712
Cursurile au ca obiectiv transmiterea cunoştinţelor și deprinderilor necesare pentru obţinerea calificării ca operator de examinare nedistructivă pentru metoda (metodele), sectorul industrial și nivelul dorit pentru personalul care efectuează examinări nedistructive în întreprindere.
Cursuri Inginer Sudor European/Internațional (EWE/ IWE) (60 ore instruire practică)
Cursul are ca obiectiv transmiterea cunoştinţelor necesare pentru obţinerea diplomei de Inginer Sudor Internaţional, pentru personalul din întreprinderile ce desfăşoară activităţi în domeniul sudării ca de exemplu: realizarea de structuri metalice, poduri, recipiente sub presiune, conducte şi reţele de conducte, recipiente de stocare, platforme marine, construcţii navale, maşini grele, echipament hidroelectric etc.
Prezentul curs satisface cerinţele SR EN ISO 14731 referitoare la pregătirea necesară pentru a fi nominalizat ca și coordonator al sudării, cerinţe completate ulterior de SR EN ISO 3834 și EN 1090.
Diploma de Inginer Sudor Internaţional eliberată absolvenţilor beneficiază de o recunoaştere europeană (EWF având 29 de ţări membre), respectiv una internaţională (IIW având 53 de ţări membre).
Cursuri Inspector Sudor European/Internațional (EWI-C/ IWI-C) (49 ore instruire practică)
Cursul are ca obiectiv transmiterea cunoştinţelor necesare pentru obţinerea diplomei de inspector sudor internaţional, pentru personalul din întreprinderile ce desfăşoară activităţi în domeniul sudării cum ar fi de exemplu: realizarea de structuri metalice, poduri, recipiente sub presiune, conducte şi reţele de conducte, recipiente de stocare, platforme marine, construcţii navale, maşini grele, echipament hidroelectric etc.
Prezentul curs se adresează personalului ce activează în domeniul Controlului Tehnic de Calitate, personal considerat ca fiind complementar personalului de coordonare a sudării, și persoanelor care activează în domeniul sudării respectiv în domeniul asigurării calităţii.
Prin intermediul acestei autorizării, diplomele eliberate absolvenţilor beneficiază de o recunoaştere internaţională (IIW având 53 de ţări membre), respectiv una europeană (EWF având 29 de ţări membre).
Cursuri Specialist Sudor International (IWS) (60 ore instruire practică)
Cursul are ca obiectiv transmiterea cunoştinţelor necesare pentru obţinerea diplomei de Specialist Sudor Internaţional, pentru personalul din întreprinderile ce desfăşoară activităţi în domeniul sudării cum ar fi de exemplu: realizarea de structuri metalice, poduri, recipiente sub presiune, conducte şi reţele de conducte, recipiente de stocare, platforme marine, construcţii navale, maşini grele, echipament hidroelectric etc.
Obţinerea acestei diplome este extrem de necesară în special pentru firmele care realizează sau care intenţionează să realizeze activităţi de export pentru a se alinia cerinţelor solicitate de normele internaţionale/europene.
Testare lăcătuși și tubulatori
- Posturi de tăiere și polizare dotate cu menghine, polizoare și consumabile
- Supraveghere execuție probe cu personal experimentat
- Sală de curs pentru testarea cunostințelor teoretice în aceeași locație cu Laboratorul
- Materiale de bază