Selectează o Pagină

Standarde sociale – Audituri sociale și etice

Standarde sociale pentru promovarea producţiei şi a condiţiilor de lucru corecte

Înainte de a ajunge la cumpărătorul final, un produs trece adesea printr-o serie de etape și locații posibile. Certificările și auditurile care dovedesc și evaluează implementarea standardelor sociale în aceste etape și locații vă ajută să comunicați clienților dumneavoastră importanța urmăririi și respectării principiilor sociale și etice pe parcursul lanțului de aprovizionare. Adițional evaluării producției și condițiilor de lucru, experții noștri conduc audituri și evaluează eficacitatea mecanismelor de control existente în țările producătorilor și a furnizorilor. Cu auditurile și certificările de standarde sociale, TÜV Rheinland vă ajută să le demonstrați și să îi asigurați pe clienți și parteneri că faceți afaceri într-un mod responsabil și etic, ceea ce, în schimb, vă permite să câștigați un avantaj competitiv.

Beneficii la prima vedere

Auditurile sociale și etice din cadrul TÜV Rheinland vă ajută:

  • Să vă îmbunătățiți imaginea și să le arătați clienților și partenerilor dumneavoastră că respectați și urmați principiile sustenabilității sociale și etice
  • Să vă demonstrați preocuparea pentru producție și condiții de lucru adecvate
  • Să evidențiați compania dumneavoastră de competitori printr-o dovadă neutră a sustenabilității corporatiste furnizate de o terță parte independentă
  • Să preveniți riscurile din domeniile de sustenabilitate și responsabilitate socială
  • Să tindeți în mod continuu spre îmbunătățirea relațiilor dumneavoastră cu furnizorii

Privire de ansamblu asupra auditurilor noastre sociale şi etice

ICS – Cod de conduită al furnizorilor

Inițiativa ICS (inițiativa clauzei sociale) îi ajută pe furnizorii să respecte drepturile locale ale forței de muncă și principiile drepturilor omului la nivel global. Inițiativa ICS furnizează o bază de date pentru membri săi, afișând evaluarea rezultatelor tuturor furnizorilor controlați. Codul de conduită se bazează pe aceleași subiecte precum standardul social SA 8000 și, prin urmare, nu necesită un alt sistem de management. Este de asemenea important de notat faptul că codul de conduită ICS nu se aplică produselor brandurilor populare, ci mai degrabă importurilor directe.

Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații cu referire la codul de conduită ICS. Experții noștrii vor fi bucuroși să vă ofere consultanță cu privire la standardele sociale.

ICTI – Cerinţe pentru industria jucăriilor

Consiliul internațional al industriei de jucării (ICTI) este o asociație recunoscută internațional în industria de jucării. Codul de conduită ICTI pune baza pentru condițiile de muncă legale, sănătoase, sigure și corecte în industria de jucării. Cerințele de anvergură se aplică, printre altele, următoarelor zone: siguranță în caz de incendiu și pregătire pentru urgențe, conformitatea cu legile și regulamentele de muncă, orele de lucru, salariile și compensațiile, lucrul forțat. Măsuri de control efectiv și adecvat trebuie implementate în cadrul lanțului de aprovizionare pentru a asigura conformitatea cu principiile etice și sociale. Ca membru al ICTI, le puteți arăta clienților și partenerilor dumneavoastră angajamentul față de standardele sociale și etice și puteți dovedi conformitatea cu Codul de conduită în afaceri al ICTI.

Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe detalii despre auditurile sociale și etice.

WRAP – Producţia legală, umană şi etică

Organizația WRAP (Worldwide Responsible Accredited Production) este cel mai mare program de certificare din lume pentru protecția muncii și mediului în cadrul producției și procesării de produse de consum care necesită forță de muncă intensivă. Mai mult de 20 de asociații de comerț sprijină actualmente inițiativa. Principalul obiectiv al WRAP este promovarea producției etice, umane și legale la nivel mondial și sprijinirea certificării companiilor în conformitate cu standardele sociale. Cerințele WRAP acoperă arii precum conformitatea cu mediul, metode de lucru, conformitatea cu cumpărătorii și condițiile de muncă de pe locațiile de producție.

Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații cu privire la certificarea noastră de standarde sociale și servicii de audit.

GSCP – Programul de conformitate socială

GSCP (Global Social Compliance Programme) tinde să contribuie la îmbunătățirea continuă a condițiilor forței de muncă și mediu în cadrul lanțurilor de aprovizionare internaționale. GSCP se bazează pe o platformă care sprijină schimbul de cele mai bune practici pentru implementarea măsurilor sociale și ecologice. Membrii au oportunitatea de a împărtăși sistemele existente, de a schimba idei și de a-și compara și implementa sistemele. Cu toate acestea, GSCP nu reprezintă nici o inițiativă de monitorizare sau urmărire, și nici un înlocuitor pentru sistemele existente. Procesul de echivalare GSCP este, așadar, o procedură adițională de analiză comparativă. Este utilizată pentru a compara și pentru a ajuta mai departe la dezvoltarea variatelor sisteme și standarde. Ținta principală a GSCP este rezolvarea cauzelor deficiențelor de conformitate.

Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații cu privire la standardele sociale. Experții noștri pot căuta mai departe audituri sociale și etice care vor fi de ajutor companiei dumneavoastră.

PSCI – Instrucţiuni pentru industria farmaceutică

PSCI (Pharmaceutical Supply Chain Initiative) este un grup lider de companii farmaceutice pe plan mondial. Alianța a fost fondată pentru a oferi furnizorilor din industria farmaceutică orientări obligatorii pentru un management responsabil al lanțului de aprovizionare. Membrii PSCI includ companii precum Johnson&Johnson, Pfizer, Novartis, Roche și Bayer. Orientările definite de către PSCI acoperă cinci zone de afaceri responsabile din cadrul lanțului de aprovizionare al industriei farmaceutice: etică, condiții de muncă, sănătate, siguranță, sisteme de management și mediu.

TÜV Rheinland este unul dintre cei doar doi parteneri de audit înregistrați la nivel mondial. Compania noastră poate oferi audituri pentru furnizori individuali sau partajați producătorilor de farmaceutice și membrilor PSCI. De asemenea, putem conduce audituri sociale și etice pentru furnizorii din industria farmaceutică.

Nu ezitați să ne contactați, experții noștri sunt bucuroși să vă ofere consultanță asupra standardelor sociale.