Specialiști în domeniul legislației alimentare

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

Siguranța produselor alimentare și protecția intereselor consumatorilor reprezintă preocupări din ce în ce mai actuale pentru populație, organizații neguvernamentale, asociații profesionale, parteneri comerciali internaționali și organizații comerciale. Un mod de a asigura încrederea consumatorilor și cea a partenerilor comerciali este prin  dezvoltarea deschisă și transparentă a legislației alimentare.

Atingerea unui nivel ridicat de protecție a vieții și a sănătății umane este unul dintre obiectivele fundamentale ale legislației în domeniul alimentelor.

Legislația în domeniul alimentelor cuprinde actele normative care reglementează alimentele în general și siguranța alimentelor, în special, și se aplică în toate etapele producției, procesării și distribuției alimentelor, precum și hranei pentru animale produsă sau utilizată pentru animalele destinate producției de alimente.

Legislația privind siguranța alimentelor  reprezintă baza pentru asigurarea unui nivel înalt de protecție a sănătății oamenilor și a intereselor consumatorilor în ceea ce privește alimentele, ținând cont de diversitatea ofertei alimentare, incluzând și produsele tradiționale, precum și funcționarea eficientă a pieței interne.

Obiective

Acumularea de cunoștințe în domeniul  legislației alimentare  naționale, europene și internaționale, înțelegerea și aplicarea practică a acesteia pentru  desfășurarea activității specifice sectorului alimentar, în fiecare  etapă a lanțului alimentar , cu asigurarea respectării siguranței alimentare.

Durată

2 zile

Grup țintă

Cursul se adresează reprezentanților operatorilor din sectorul alimentar, specialiştilor în managementul siguranţei alimentului şi se referă atât la cunoaşterea legislaţiei în domeniul alimentelor, cât şi la aplicarea practică a acesteia.

Beneficii

Persoana care a absolvit acest curs dovedește că a acumulat cunoștințe referitoare la  legislația în domeniul alimentelor și că poate desfășura activitatea specifica sectorului alimentar, în  fiecare etapa a lanțului alimentar (de la de la locul de producție primară până la introducerea pe piață și export) cu asigurarea respectării siguranței alimentului.

Tematică

Legislația în domeniul alimentelor care este în vigoare și aplicabilă pe plan național , european și internațional.

Forme de evaluare

Probă scrisă: Chestionare de examinare tip grilă. Participanţilor care promovează examenul li se acordă certificate din partea Departamentului Academia & Life Care al TÜV Rheinland România.

  • Academia & Life Care
    Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
  • Cursuri pe domenii
    TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.