Specialist FSSC 22000

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

FSSC 22000 (Food Safety Certification System 22000) este o schemă completă de certificare pentru sistemele de siguranța alimentelor recunoscută de GFSI (Global Food Safety Initiative – Inițiativa Globală pentru Siguranța Alimentelor) și impusă de rețelele de supermarketuri furnizorilor lor şi, în primul rând, celor care produc sub marca proprie a acestora.

Obiectivele principale ale GFSI sunt:

  • creşterea siguranţei produselor alimentare;
  • asigurarea protecţiei consumatorului;
  • întărirea încrederii consumatorului;
  • armonizarea cerinţelor sistemelor de siguranţă a produselor alimentare;
  • îmbunătăţirea eficienţei costurilor de-a lungul întregului lanţ alimentar;
  • realizarea şi implementarea unui sistem internaţional de alertă rapidă.

FSSC 22000 este standardul sistemului de management al siguranței alimentelor cel mai cuprinzător, pentru că include cerințele standardului ISO 22000:2005 și specificațiile tehnice pentru programele preliminare specifice sectorului (PRPs) (ISO / TS 22002-1:2009). Schema de certificare FSSC 22000 este dezvoltată pentru certificarea sistemelor de siguranța alimentelor din organizațiile lanțului alimentar care procesează sau produc:

  • produse de origine animală;
  • produse de origine vegetală perisabile;
  • produse cu termen lung de valabilitate în piață;
  • alte ingrediente alimentare (aditivi, vitamine, bioculturi).

Obiective

  • Însușirea cerinţelor standardelor ISO 22000:2005 și ISO/TS 22002-1:2009 (specificații tehnice  pentru  programele  preliminare specifice sectorului (PRPs)
  • Însușirea principiilor de bază, inclusiv a terminologiei privind managementul siguranței alimentelor
  • Înțelegerea beneficiilor unui sistem de management al siguranţei alimentelor
  • Însușirea principiilor, proceselor şi tehnicilor utilizate pentru evaluarea şi managementul pericolelor pentru siguranţa alimentelor
  • Acumularea de cunoștințe despre cum se aplică îmbunătățirea continuă în cadrul sistemului de management al siguranței alimentelor

Durată

3 zile

Grup țintă

Această instruire se adresează angajaţilor din diferite organizaţii care prin activitatea lor pot influența, inclusiv la nivel decizional, siguranţa produselor alimentare ale unei organizaţii din lanțul alimentar.

Beneficii

Persoana care a absolvit acest curs dovedește că a acumulat cunoștințe specifice sistemului de management al siguranței alimentului în conformitate cu cerințele standardului FSSC 22000 și că poate desfășura activități privind implementarea unui sistem de management al siguranței alimentului conform acestor cerințe, activități de coordonare a proceselor sistemului și de analiza a datelor pentru îmbunătățirea performanțelor sistemului de management al siguranței alimentelor.

Tematică

  • principiile fundamentale şi beneficiile unui sistem de management al siguranţei conform cu cerințele FSSC 22000
  • prezentarea cerințelor  ISO 22000:2005 si ISO/TS 22002-1
  • principiile, procesele şi tehnicile utilizate pentru evaluarea şi managementul pericolelor pentru siguranţa alimentelor
  • îmbunătăţire continuă în cadrul sistemului de management al siguranţei alimentelo

Forme de evaluare

Probă scrisă: Chestionare de examinare tip grilă. Participanţilor care promovează examenul li se acordă certificate din partea Departamentului Academia & Life Care al TÜV Rheinland România.

  • Academia & Life Care
    Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
  • Cursuri pe domenii
    TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.