Specialist în cerinţe legale de mediu

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

Integrarea în spaţiul european presupune în primul rând alinierea la standardele europene de calitate a producţiei şi serviciilor, creşterea performanţelor economice (prin controlul foarte atent al cheltuielilor operaţionale, creşterea productivităţii şi a competitivităţii echipelor comerciale). În contextul standardelor de management de mediu, clauza 4.3.2. referitoare la cerinţele legale şi alte cerinţe precizează ca obligativitate faptul că trebuiesc identificate şi să se asigure accesul la legislaţia referitoare la aspectele de mediu ale organizaţiei, precum şi la alte cerinţe care sunt aplicabile organizaţiei.

Obiective

 • Surse de informare pentru domeniile legislative
 • Identificarea principalelor documente legislative şi reglementărilor de mediu cu caracter
 • Reglementări legislative referitoare la autorizarea activităţilor

Durată

2 zile

Grup țintă

Cursul se adresează în primul rând specialiştilor în managementul mediului şi se referă atât la cunoaşterea legislaţiei privind protecţia mediului, cât şi la aplicarea practică a acesteia. Se mai adresează persoanelor care au responsabilităţi în auditarea internă sau externă a sistemului de management de mediu.

Beneficii

 • Cunoașterea Reglementărilor legislative referitoare la autorizarea activităţilor, la prevenirea poluării apelor, la prevenirea poluării aerului, la prevenirea poluării solului, managementul deşeurilor (periculoase şi nepericuloase)
 • Reglementări legislative referitoare la managementul substanţelor periculoase.

Tematică

 • Principalele documente legislative şi reglementări de mediu cu caracter general; Reglementări legislative referitoare la autorizarea activităţilor
 • Reglementări legislative referitoare la prevenirea poluării apelor; Reglementări legislative referitoare la prevenirea poluării aerului
 • Reglementări legislative referitoare la prevenirea poluării solului, managementul deşeurilor (periculoase şi nepericuloase)
 • Reglementări legislative referitoare la managementul substanţelor periculoase; Alte reglementări legale conexe cu reglementările de mediu

Forme de evaluare

Probă scrisă: Chestionare de examinare tip grilă. Participanţilor care promovează examenul li se acordă certificate din partea Departamentului Academia & Life Care al TÜV Rheinland România.

 • Academia & Life Care
  Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
 • Cursuri pe domenii
  TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.