Six Sigma Master Black Belt

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

Master Black Belt-ul este un expert într-o organizație, responsabil de dezvoltarea strategiei îmbunătățirii continue prin implicare în coordonare, implementare și urmărire a proiectelor de Six Sigma. Promovează și susține activitățile de îmbunătățire continuă în toate ariile de lucru dintr-o organizație, oferă coaching și mentoring proiectelor de Six Sigma, aducând astfel valoare adăugată semnificativă, prin îmbunătățirea indicatorilor de performanță.

Obiective

Un specialist Master Black Belt va promova proiecte de îmbunătățire la nivelul întregii companii, va coordona echipe de Yellow, Green și Black Belt.

Cursul interactiv de 5 zile urmat de sesiunile de mentoring pun accent pe familiarizarea participanților cu toate instrumentele necesare derulării unui proiect de Six Sigma Black Belt, în cele mai mici detalii.

Durată

5 zile training + 8 zile mentoring

Grup țintă

Certificați Six Sigma Green, Certificați Six Sigma Black Belt, Executivi, Directori, candidați „high potential” care au demonstrat capacități de conducere, care au implementat și au obținut rezultate din proiecte Six Sigma.

Beneficii

La finalul acestui curs, participanții vor dobândi abilitățile de a coordona, de a oferi training și coaching celorlalți specialiști Six Sigma, precum și echipei de Management a organizației în care activează.

Tematică

Un Master Black Belt are abilitatea de a preda, de a oferi training și coaching pentru ceilalți specialiști Six Sigma, în metodologiile, instrumentele și aplicarea acestora în cadrul organizației. De asemenea, Master Black Belt-ul ajută senior management-ul să identifice calea optima de aplicare a proiectelor de îmbunătățire astfel încât să atingă obiectivele strategice ale organizației. Master Black Belt-ul are bune abilități interpersonale, dar și îndemânarea de a aplica Metodologia Six Sigma în cadrul oricărui proces de business.

Topicele de interes:

 • Variația
 • Analize non-parametrice
 • Teste distructive
 • Experimente multi-variație
 • Experimente practice
 • Valori atributive
 • Optimizări
 • Metode avansate de regresie
 • Metode SPC avansate

Tematica sesiunilor de mentoring

În cadrul sesiunilor de mentoring, lectorul va urmări evoluția proiectului de Sigma alocat cursantului Master Black Belt, precum și evoluția proiectelor coordonate de cursantul Master Black Belt. Va oferi suportul necesar în fiecare fază de proiect oferind coaching cursantului, asigurând astfel respectarea metodologiei Six Sigma.

Forme de evaluare

Probă scrisă: chestionare de examinare tip grilă. 

Probă practică: Participarea în cadrul unei echipe de proiect și/sau coordonarea unui proiect Six Sigma Green Belt.

Participanţilor care promovează examenul li se acordă certificate din partea Departamentului Academia & Life Care al TÜV Rheinland România.

CONTACT
 • Academia & Life Care
  Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
 • Cursuri pe domenii
  TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.