Six Sigma Green Belt

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

Six Sigma Green Belt reprezintă un set de tehnici și instrumente de pus în practică, având ca scop o îmbunătățire continuă a unui proces existent. Green Belt-ul vă învață să identificați potențialele proiecte, să urmați un set de pași logici pentru determinarea cauzelor rădăcină ce creează probleme și/sau duc la o variație a procesului.

Fiecare proiect de Green Belt are o secvență definită, urmărește o metodologie standard menită să aducă valoarea adăugată, prin îmbunătățirea indicatorilor de performanță ai companiei.

Obiective

Cursul de Six Sigma Green Belt este ideal pentru oricine dorește să facă un pas înainte în carieră, instrumentele Six Sigma fiind aplicabile în orice industrie, domeniu de activitate, palier de lucru. Obiectivul principal pentru Six Sigma Green Belt este înțelegerea conceptului de Six Sigma prin utilizarea corectă a instrumentelor disponibile, controlul asupra pașilor de lucru și implementarea corespunzătoare a proiectului de îmbunătățire continuă.

Durată

5 zile training + 8 zile mentoring

Grup țintă

Top și middle management, tehnicieni și inspectori de calitate, ingineri și personal administrativ, persoane deja implicate în inițiative de îmbunătățire din cadrul departamentului propriu sau alți angajați ai companiei.

Beneficii

În urma participării la acest program participantul va fi în măsură să:

 • Cunoască tehnicile necesare pentru managementul proiectelor de îmbunătățire aplicând metodologia Six Sigma
 • Influențeze pozitiv indicatorii de performanta ai companiei prin proiectele implementare
 • Îmbunătățească fluxul financiar
 • Optimizeze costurile companiei
 • Obțină produse/servicii mai bune

Tematică

Six Sigma Green Belt oferă o înțelegere mai profundă a instrumentelor și tehnicilor Six Sigma prin detalierea metodologiei DMAIC (Definire, Măsurare, Analiză, Îmbunătățire, Control).

Topice:

 • familiarizarea cu instrumentele și tehnicile de gestionare și implementare cu succes a proiectelor Six Sigma
 • identificarea și rezolvarea problemele de business prin îmbunătățirea continuă a proceselor existente
 • reducerea costurilor de operare
 • creșterea satisfacției clienților
 • reducerea defectelor.

Tematica sesiunilor de mentoring

În cadrul sesiunilor de mentoring, lectorul va urmări evoluția proiectelor, va oferi suportul necesar în fiecare fază de proiect oferind coaching participanților, asigurând astfel respectarea metodologiei Six Sigma în cadrul proiectului.

Forme de evaluare

Probă scrisă: chestionare de examinare tip grilă. 

Probă practică: Se impune finalizarea cu succes a unui proiect de Six Sigma Green Belt. Participantul din cadrul unei echipe de proiect și/sau coordonatorul unui proiect Six Sigma Green Belt va fi evaluat în baza proiectului finalizat, prin aportul adus proiectului.

Participanţilor care promovează examenul li se acordă certificate din partea Departamentului Academia & Life Care al TÜV Rheinland România.

CONTACT
 • Academia & Life Care
  Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
 • Cursuri pe domenii
  TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.