Six Sigma Black Belt

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

Six Sigma Black Belt este un expert al companiei care stăpânește conceptele Six Sigma, metodologiile și principiile aferente. Cursul de Six Sigma Black Belt își propune dezvoltarea acestor abilitați, respectiv învățarea sistemelor și instrumentelor disponibile pentru o coordonare optimă a tuturor proiectelor de Six Sigma.

Obiective

La finalul cursului Six Sigma Black Belt, participanții vor putea aplica principiile Six Sigma oricărei situații de business, vor putea să ofere training, îndrumare și analiză la nivel organizațional, dar și consiliere privind alte oportunități de îmbunătățire.

Acest curs este ideal pentru acele persoane ce vor să avanseze în carieră, deoarece instrumentele Six Sigma sunt aplicabile în orice industrie, inclusiv: sănătate, finanțe, fabricație sau oricare alt tip de industrie.

Durată

5 zile training + 8 zile mentoring

Grup țintă

Specialiști care vor coordona proiecte de îmbunătățire a proceselor, mentori și coordonatori de echipe Yellow și Green Belt.

Beneficii

În urma participării la acest program participantul va fi în măsură să:

 • Aprofundeze tehnicile necesare pentru managementul proiectelor de îmbunătățire aplicând metodologia Six Sigma
 • Dezvolte strategii de îmbunătățire a indicatorii de performanță ai companiei prin proiecte propuse
 • Optimizeze costurile companiei și să obțină produse/servicii mai bune pentru companie
 • Coordoneze eficace proiecte complexe de Six Sigma

Tematică

Six Sigma Black Belt reprezintă nivelul avansat de calificare și înțelegere a cunoștințelor Six Sigma Green Belt.

Black Belt-ii sunt lideri ai echipelor Six Sigma, responsabili pentru implementarea proiectelor de îmbunătățire a proceselor în cadrul companiilor, cu scopul de a crește nivelul de satisfacție al clienților și productivitatea afacerii.

Topice:

 • instrumentele și tehnicile de gestionare și implementare cu succes a proiectelor Six Sigma
 • identificarea și rezolvarea problemele de business prin îmbunătățirea continuă a proceselor existente
 • reducerea costurilor de operare, reducerea defectelor.
 • creșterea satisfacției clienților.

Tematica sesiunilor de mentoring

În cadrul sesiunilor de mentoring, lectorul va urmări evoluția proiectului de Sigma alocat cursantului Black Belt precum și evoluția proiectelor coordonate de cursantul Black Belt. Va oferi suportul necesar în fiecare fază de proiect oferind coaching cursantului, asigurând astfel respectarea metodologiei Six Sigma.

Forme de evaluare

Probă scrisă: chestionare de examinare tip grilă. 

Probă practică: Se impune finalizarea cu succes a unui proiect de Six Sigma Green Belt și coordonarea unei echipe de Green Belt (prezentare Project Chart, evidența sesiunilor de coordonare proiect).

Participanţilor care promovează examenul li se acordă certificate din partea Departamentului Academia & Life Care al TÜV Rheinland România.

CONTACT
 • Academia & Life Care
  Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
 • Cursuri pe domenii
  TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.