SCC – Safety Certificated Contractor for employees – SCC pentru personal operativ

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

SCC – defineşte sistemul de management al securităţii, sănătăţii și mediului obligatoriu pe teritoriul întreprinderilor de muncă din UE (în special în Olanda, Belgia, Germania, Austria, Franța). Deținerea Certificatului SCC constituie o dovadă a cunoașterii și respectării de către angajat a normelor sistemului SCC sau respectiv VCA și dreptul de a lucra în întreprinderile din sectorul construcțiilor, electro-mecanic și  petrochimic.

Obiective

Acumularea de cunoștințe necesare în domeniul siguranței și protecției muncii pentru a desfășura în condiții de siguranță activitatea pentru care se va emite certificatul.

Durată

3 zile

Grup țintă

Cursul este recomandat colaboratorilor activi operativi ai contractorilor (de ex. muncitori, muncitori calificaţi de specialitate montori).

Beneficii

Persoana certificată dovedește că a acumulat cunoștințele specifice unui nivel,  reglementat de sistemul de certificare SCC,  și că poate desfășura activități legate de acel nivel in domeniile menționate mai sus.

Tematică

În acest seminar obţineţi o şcolarizare orientată spre practică, pentru lucrul în siguranţă după cerinţele sistemului SCC (Document 016 + 018). Obţineţi o pregătire optimă pentru examen.

Cursul abordează următoarele subiecte:

  • Organizarea în protecţia muncii; Comportament sigur la locul de muncă; Manipularea substanţelor periculoase; Pericole de incendii/explozii       
  • Siguranţa la locurile de muncă de la înălţime/în adânc; Lucrul în spaţii strâmte; Folosirea în siguranţă a mijloacelor de muncă (de ex. maşini, unelte, aparate de sudură, aparate electrice);
  • Echipament personal de protecţie; Exerciţii

Informare

Există o restricţie în ceea ce priveşte valabilitatea certificatelor noastre pentru cei care doresc să lucreze în Olanda. Aceștia trebuie să fie angajaţi de către o întreprindere certificată SCC. În caz contrar, certificatele noastre nu vor fi valabile în Olanda. Aceasta este o restricţie care se aplică numai în Olanda!

Forme de evaluare

Probă scrisă: chestionare de examinare tip grilă. Participanţilor care promovează examenul li se acordă certificate recunoscute internaţional în limba engleză din partea Organismului de Certificare Personal PersCert Berlin, cu o valabilitate de 10 ani.

  • Academia & Life Care
    Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
  • Cursuri pe domenii
    TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.