Regulamentele REACH & CLP – Cerințe legislative și practice pentru utilizatorii din aval

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

Programul vă propune o trecere în revistă a Regulamentelor europene REACH și CLP, inclusiv rolul și responsabilitățile ce decurg pentru utilizatorii din aval, informații generale privind înregistrarea, autorizarea și restricționarea substanțelor, controlul și gestionarea produselor și documentelor corespunzătoare. Programul furnizează informații utile referitoare la cerințele de clasificare, etichetare și ambalare a substanțelor și amestecurilor periculoase, dar și cerințele de conformare cu noul format al fișelor cu date de Securitate, înainte de introducerea produselor pe piață.

Obiective

Implementare eficientă şi sustenabilă a regulamentelor REACH şi CLP, identificarea şi stabilirea principalelor elemente de conformare, a acţiunilor şi soluţiilor optime adaptate domeniului specific companiei dvs.

Durată

3 zile

Grup țintă

Programul se adresează responsabililor de mediu şi/sau responsabililor HSE, personalului tehnic cu atribuţii legate de clasificarea, ambalarea şi etichetarea substanţelor/amestecurilor periculoase, persoanelor responsabile cu întocmirea, actualizarea şi/sau revizuirea fişelor cu date de securitate.

Beneficii

Programul vă oferă posibilitatea înţelegerii şi aprofundării principalelor aspecte tehnice referitoare la evaluarea, autorizarea, restricţionarea substanţelor, notificarea clasificării şi etichetării substanţelor, reclasificarea amestecurilor, dar şi modificările impuse în formatul şi conţinutul fişelor cu date de securitate, cu impact asupra activității companiilor cu statut de utilizatori din aval.

Tematică

Legislația europeană în domeniul chimicalelor, cerințe introduse de regulamentele REACH şi CLP, modificări semnificative în transmiterea informaţiilor în interiorul lanţului de aprovizionare, în principal prin intermediul fişelor cu date de securitate extinse, elaborate într-un mod profesional şi actualizate cu regularitate de către persoane competente care au beneficiat de programe de formare profesională şi de educaţie continuă.

Forme de evaluare

Participanţilor li se va acorda o confirmare de participare din partea Departamentului Academia & Life Care al TÜV Rheinland România.

  • Academia & Life Care
    Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
  • Cursuri pe domenii
    TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.