PPAP (Production Part Approval Process)

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

Acronim pentru Production Part Approval Process, se folosește ca mod de lucru obligatoriu în industria automotive pentru a asigura livrarea produselor noi conform planificării.

Obiective

Înțelegerea metodologiei PPAP pentru implementarea produselor noi și modalității în care aceasta folosește instrumente ale calității (de exemplu SPC, MSA, FMEA, Run&Rate).

Durată

1 zi

Grup țintă

Personalul compartimentului Calitate, Personalul compartimentului Tehnic, Top şi middle management din Producţie

Beneficii

Permite aplicarea corecta a standardului PPAP atât în relație cu clienții cât și cu furnizorii, asigurând astfel încadrarea în plan și buget a proiectelor pentru produse noi.

Tematică

  • Generalităţi; Fluxul procesului PPAP; Etapele realizării PPAP; Cerinţe PPAP: Prezentarea elementelor PPAP cu documentele şi înregistrările aferente.
  • Aprobarea PPAP; Cerinţe de prezentare; Livrarea la client – nivele de evidenţă; Statutul de prezentare a pieselor
  • Păstrarea înregistrărilor

Forme de evaluare

Probă scrisă: Chestionare de examinare tip grilă. Participanţilor care promovează examenul li se acordă certificate din partea Departamentului Academia & Life Care al TÜV Rheinland România.

  • Academia & Life Care
    Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
  • Cursuri pe domenii
    TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.