Lean manufacturing – Value Stream Mapping

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

Un instrument util pentru a cunoaşte situaţia reală a pierderilor interne este cunoscut sub numele „Harta fluxului de valoare”. Harta fluxului de valoare şi trasarea hărţii fluxului de valoare înseamnă reprezentarea grafică a fluxurilor de materiale, oameni şi  informaţii care duc la realizarea unei familii de produse.

Obiective

Ce este VSM? Definiții, scop și însușirea tuturor operaţiilor şi activităţilor succesive care trebuie realizate în ordinea adecvată pentru a crea valoare pentru client.

Durată

1 zi

Grup țintă

Manageri şi specialişti ai departamentelor de îmbunătăţire a proceselor, producţie , inginerie, logistică şi resurse umane; personal direct productiv.

Beneficii

Determinarea ponderii timpului de lucru care adaugă valoare, faţă de durata totală necesară pentru realizarea produsului sau furnizarea unui serviciu, de la primirea comenzii clientului şi până la livrare.

Tematică

  • Descrierea şi construirea unei VSM
  • Exemplu de aplicare

Forme de evaluare

Probă scrisă: Chestionare de examinare tip grilă. Participanţilor care promovează examenul li se acordă certificate din partea Departamentului Academia & Life Care al TÜV Rheinland România.

  • Academia & Life Care
    Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
  • Cursuri pe domenii
    TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.