Lean manufacturing – Poka yoke

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

Un proces rezistent la eroare implică o metodologie structurată de asigurare a calităţii şi a lipsei de erori în mediul de producţie, prin utilizarea de dispozitive şi de metode care să nu permită transmiterea pe flux în aval a unor produse defecte sau neconforme. Poka-Yoke este un dispozitiv sau mecanism utilizat pentru a preveni apariţia unei erori sau pentru a evidenţia imediat producerea a unei erori.

Obiective

Aprofundarea metodei în vederea prevenirii apariţiei de erori accidentale sau la detectarea erorilor, prin crearea unor dispozitive sau a unor caracteristici ale produselor care să elimine orice posibilitate de a comite o eroare neintenţionată.

Durată

1 zi

Grup țintă

Manageri şi specialişti ai departamentelor de îmbunătăţire a proceselor, producţie , inginerie, logistică şi resurse umane; personal direct productiv.

Beneficii

  • Prevenirea greșelilor ce ar putea fi comise
  • Detectarea unei greșeli sau pierderi, permițând corectarea înainte de a deveni o problemă
  • Detectarea unei greșeli sau pierderi după ce a avut loc, în timp util, evitând transformarea ei într-o problemă majoră

Tematică

Ce este, tipuri şi exemple de Poka yoke.

Forme de evaluare

Probă scrisă: Chestionare de examinare tip grilă. Participanţilor care promovează examenul li se acordă certificate din partea Departamentului Academia & Life Care al TÜV Rheinland România.

  • Academia & Life Care
    Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
  • Cursuri pe domenii
    TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.