Iniţiere în electrotehnică

Academia & Life Care

TÜV Rheinland România

   +40 21 318-8834/35

Cursul oferă noţiuni de bază din domeniul electric, indispensabile pentru orice utilizator al echipamentelor electrice sau al aparatelor de măsură şi control. Cunoştinţele dobândite permit o mai bună percepţie a mediului de lucru, înţelegerea şi executarea corectă, în siguranţă, a operaţiunilor tehnologice, precum şi o inserţie mai rapidă la locul de muncă.

Obiective

Actualizarea şi îmbogăţirea cunoștințelor necesare în domeniul execuţiei, utilizării, măsurării sau testării echipamentelor electrice sau electromecanice, în condiții de securitate.

Durată

3 zile

Grup țintă

Angajaţi din diferite organizaţii care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele şi aptitudinile din domeniul Bazelor Electrotehnicii, în vederea îmbunătăţirii performanţelor la locul de muncă.

Beneficii

Persoana certificată dovedeşte că posedă cunoştinţele necesare utilizării corecte şi în deplină siguranţă a echipamentelor electrice şi a dispozitivelor de măsură şi control de la locul de muncă, ceea ce asigură o calitate şi eficienţă superioare a operaţiilor executate.

Tematică

 • Componente pasive ale circuitelor electrice – rezistorul, condensatorul, bobina. Descriere, reprezentare, marcare industrială, metode de măsurare a mărimilor caracteristice, dimensionare prin relaţii de calcul.
 • Surse de tensiune continuă şi alternativă. Descriere, reprezentare, marcare industrială, utilizare.
 • Aparate pentru măsurarea mărimilor electrice.
 • Conductoare electrice. Materiale, simboluri specifice, tehnologia execuţiei conexiunilor, dimensionarea instalaţiilor electrice.
 • Corpuri şi lămpi de iluminat. Caracterizare, etichetare.
 • Alimentarea maşinilor electrice. Principii, marcare industrială şi scheme electrice.
 • Simboluri utilizate în etichetarea comercială a produselor electrice.
 • Dispozitive de protecţie şi semnalizare în instalaţii electrice. Noţiuni de electrosecuritate.
 • Norme de securitate a muncii în zone de operare cu tensiuni joase.

Forme de evaluare

Probă scrisă: Chestionare de examinare tip grilă. Participanţilor care promovează examenul li se acordă certificate din partea Departamentului Academia & Life Care al TÜV Rheinland România.

 • Academia & Life Care
  Cu peste 12000 de programe de formare - seminarii, cursuri şi conferinţe - şi cu peste 2500 cadre, suntem siguri că veți găsi, alături de noi, soluția potrivită pentru nevoile dv. de instruire și formare.
 • Cursuri pe domenii
  TÜV Rheinland România vine in sprijinul dvs. printr-o gama variata de cursuri si instruiri sustinute de lectori specializati, avand o experienta bogata atat in activitatea de formare profesionala a adultilor cat si in activitatea teoretica si practica.